Performanse D-Link switch-eva sa 10 gigabitnom konekcijom su ispred konkurencije

Milan Rolović

Managing Director

milan.rolovic@alef.com

Tolly grupa, vodeći nezavisni provajder testiranja i validacije IT proizvoda i usluga, utvrdila je da isplativi D-Link DGS-1510-28X i DXS-3400-24TC Gigabit Ethernet switch-evi pružaju izvanredne rezultate u performansama, potrošnji energije i "MAC address collision" testiranju.

Testiranje koje je izvršeno na switch-evima sa 24 Gigabit Ethernet porta i četiri 10GbE porta, pokazalo je da je D-Link DGS-1510-28X switch nadmašio konkurenciju u pogledu troškova, performansi i potrošnje energije. Tolly grupa je zaključila da je cena DGS-1510-28X switch-a po gigabajtu u sekundi protoka mnogo manja od konkurencije: 46% u poređenju sa HPE switch-em i 21% manja od NETGEAR-ovih.

Nezavisna testing grupa radila je i procenu potrošnje energije switch-eva na različitim nivoima aktivnosti. Ustanovljeno je da je D-Link switch imao 36% manju potrošnju energije u odnosu na NETGEAR i 34% manju potrošnju nego HPE switch. Manja ATIS vrednost ponderisane snage ukazuje na manju potrošnju energije kao i na bolje rezultate.

Nudeći ove prednosti u odnosu na konkurenciju, kao i pored niske cene, D-Link DGS-1510-28X je takođe dostigao HPE i NETGEAR switch-eve u L2 i L3 "latency" testiranju.

Pročitajte kompletan izveštaj Tolly grupe o performansama DGS-1510-28X.

Tolly grupa je takođe sprovela testiranje na D-Link DXS-3400-24TC 10GbE Stackable Managed switch-evima. On je priznat kao jedan od vodećih konkurentskih proizvoda u "MAC address collision" testovima, i tako demonstrirajući svoju sposobnost da obezbedi optimalne performanse mreže. Testiran sa postepenim adresama, zatim nasumično sa generisanim adresama, D-Link switch nije propustio ni jednu adresu u MAC testu, dok je konkurencija propustila više od 1,500. U nasumičnom testiranju, D-Link switch je propustio samo 37 adresa, dok je konkurencija propustila skoro 2,000 adresa.

Pored toga, D-Link switch je ocenjen da obezbeđuje vrhunske high-availability funkcionalnosti u poređenju sa drugim proizvodima na tržištu. Konkurentski proizvodi imaju jednu modularnu jedinicu za napajanje (PSU) i ugrađeni fiksni ventilator, dok D-Link DXS-3400-24TC ima dvostruko modularne PSU-eve i hot-swappable modularne ventilatore.

Za više informacija pročitajte kompletan izveštaj Tolly grupe o D-Link DXS-3400-24TC.