Primena KEMP Load Balansera na Microsoft aplikacijama

Milan Marinković

Business Development Manager

Milan.Marinkovic@alef.com

LoadMaster je load balanser tj. uređaj za balansiranje mrežnog saobraćaja kompanije KEMP Technologies koji ima široku primenu sa mnogim Microsoft aplikacijama. Kao preporučeno rešenje Microsoft-a, LoadMaster je optimizovan da pruži visoku dostupnost i da ubrza pristup aplikativnim platformama kao što su Exchange, Lync/Skype for Business, SharePoint, ADFS, IIS, Dynamics, Remote Desktop Services i Azure.

Ako govorimo o primeni u Microsoft Exchange okruženju, KEMP LoadMaster pruža najjednostavniji način balansiranja i konfiguracije korišćenjem template-ova tj. šablona koji su dostupni za razne platforme i koji podržavaju različite kapacitete saobraćaja. Osnovne karakteristike rešenja su:

  • Sertifikovano rešenje Microsoft-a i prihvaćeno od mnogobrojnih korisnika Exchange-a
  • Jednostavno se implementira i održava
  • Podržava Exchange 2010, Exchange 2013 i Exchange 2016
  • Istovremeno se može koristiti i kao load balanser za Skype for Business i druge Microsoft aplikacije
  • Pruža veoma efikasan Reverse Proxy sa SSL offload i akceleracijom
  • Automatska detekcija Exchange hostova koji su nedostupni i usmeravanje zahteva na preostale servere
  • Idealno rešenje za zamenu Threat Management Gateway (TMG) i zaštitu pristupa putem dvofaktorske autorizacije i Single Sign-on (SSO)

Sve ove osobine omogućavaju brži odziv Microsoft aplikacija, ali i skalabilnost i ispunjenje zahteva za potrebnim kapacitetima Microsoft saobraćaja.

Kao jedan od prvih vendora koji je omogućio virtualni Application Delivery Controller (ADC) za Hyper-V, KEMP-ov LoadMaster ima odličnu primenu i omogućava visoku dostupnost aplikacijama kada se koristi Microsoft virtualizacija. Takođe, LoadMaster za Microsoft Azure pruža napredno balansiranje mrežnog saobraćaja i Layer 7 content switching čime se poboljšava efikasnost i dostupnost aplikacija u Cloud-u.

KEMP je u potpunosti posvećen partnerstvu sa Microsoft-om, a više informacija možete pročitati na sledećem linku.