ALEF intră pe piața din Moldova

ALEF Group, unul dintre cei mai importanți distribuitori cu valoare adăugată din Europa Centrală și de Est, și-a extins recent operațiunile în Moldova, aceasta devenind a zecea țară în care activăm.  Pe lânga Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia, România, Polonia, Grecia, Malta, Cipru și, din mai 2023 suntem prezenți și în Moldova. Cu sediul central în Republica Cehă, ALEF s-a impus ca unul dintre cei mai puternici distribuitori din regiune încă de la înființarea sa în 1994.

"Extinderea în Moldova este o etapă importantă pentru ALEF, deoarece îi consolidează poziția de jucător cheie în industrie", spune Milan Zinek, CEO al ALEF Group. Centrul de experți ALEF, format dintr-un număr semnificativ de experți TIC cu ample calificari în domeniu, joacă un rol crucial în furnizarea unei game complete de servicii de pre-vânzare, livrare și post-vânzare pentru clienții noștri.

Parteneriatul puternic cu furnizorul de tehnologie Cisco stă la baza specializării ALEF. Cu o experiență de aproape treizeci de ani de colaborare strânsă cu Cisco, ALEF a devenit principalul distribuitor de produse Cisco din regiune. Această expertiză se va extinde acum pentru a acoperi și piața din Moldova, permițând companiilor locale să beneficieze de cunoștințele vaste și de experiența ALEF în implementarea acestor tehnologii.

"Odată cu extinderea în Moldova, ALEF va putea oferi o gamă completă de servicii pentru companiile din aceasta țară, inclusiv cursuri de instruire certificate, clasice șau la cerere. Aceste programe de instruire le vor permite clienților noștri să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile IT, putând astfel să valorifice pe deplin potențialul tehnologiilor disponibile. Centrul de instruire ALEF este singurul partener de training din regiune care are statutul Cisco Learning Partner Specialized, ceea ce consolidează și mai mult misiunea ALEF de a oferi clienților săi programe de instruire de înaltă calitate", adaugă Milan Zinek.

În plus, ALEF va oferi consultanță și servicii IT pentru companiile din Moldova. Echipa de experți ALEF lucrează îndeaproape cu clienții pentru a evalua cerințele lor specifice și a propune soluții IT personalizate. Prin oferirea de servicii complete de consultanță și servicii ALEF își propune să asiste companiile din Moldova în obținerea unei performanțe și eficiențe sporite a infrastructurii lor IT.

Fiind cel mai puternic distribuitor Cisco din regiune și pe locul patru în Europa, ALEF aduce pe piața din Moldova o experiență și o expertiză vastă în domeniu IT. Suntem de asemenea distribuitor exclusiv NetApp în 14 țări din Europa Centrală și de Est, ceea ce va permite in viitor extinderea portofoliului de produse si spre alte tehnologii si producatori.

Lubomir Zlacky, director regional de distribuție al ALEF Group, și-a exprimat entuziasmul pentru această extindere, subliniind obiectivul companiei de a înființa în Moldova nu doar un distribuitor cu valoare adăugată, ci și un centru de instruire cu un puternic departament tehnic local. Această extindere va fi benefică nu doar pentru noi ALEF, ci va contribui și la creșterea și dezvoltarea pieței din Moldova.

Extinderea în Moldova ne consolidează poziția de distribuitor cu valoare adăugată în Europa Centrală și de Est. Cu o amplă specializare în tehnologiile Cisco, o gamă extinsă de servicii și o echipă de ingineri calificați, vom putea oferi o valoare semnificativă companiilor din Modova si va controbui la creșterea industriei IT locale.

Despre ALEF Group

Grupul ALEF a realizat o cifră de afaceri de 380 de milioane de euro în anul fiscal care s-a încheiat în martie 2023. Grupul ALEF are în prezent aproape 500 de angajați. Grupul ALEF este un furnizor de încredere în domeniul tehnologiei informației din 1994. În prezent, este unul dintre cei mai mari și mai stabili distribuitori de tehnologii de infrastructură de rețea. Portofoliul este completat de produse de la Cisco, NetApp, Meraki, F5 Networks, Microsoft, Arris și așa mai departe. În prezent, ALEF dispune de peste 20 de săli de instruire echipate profesional în 7 țări din Europa Centrală și de Est, cu peste 50 de formatori experți și aproape 300 de cursuri oferite.