Obchodní a marketingový vztah

Informace o zpracování osobních údajů

poskytnuté v souladu s nařízením Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES („GDPR“)

Klíčovým zájmem a filozofií skupiny ALEF Group je spokojenost našich zákazníků a také těch, se kterými budujeme vzájemný obchodní vztah. K tomu nám slouží poskytnuté osobní údaje, které nejenom pečlivě chráníme, ale také zpracováváme v souladu s platnou legislativou.

Níže naleznete detailní souhrn informací, jak skupina ALEF Group, zahrnující

  • ALEF Distribution CZ, s. r. o., Pernerova 691/42, Praha 8, email: cz-recepce@alef.com;
  • ALEF NULA, a. s., Pernerova 691/42, Praha 8, email: cz-recepce@alef.com;
  • ALEF Distribution SK, s. r. o., Galvaniho Business Centrum IV, Galvaniho 17/C, Bratislava 2, email: sk-reception@alef.com;
  • ALEF Distribution HU Kft., Váci út 30. 3. emelet, 1132 Budapest, email: hu-info@alef.com;
  • ALEF distribucija SI, d.o.o., Brnčičeva 15B, Ljubljana, email: si-info@alef.com;
  • ALEF Distribucija d.o.o., Ul. Grada Vukovara 284, Zagreb, email: hr-info@alef.com;
  • ALEF Distribucija Adria, d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10L, Novi Beograd, email: rs-info@alef.com;
  • ALEF Distribution RO, Str. Oltetului Nr. 15, Bucuresti, email:  ro-backoffice@alef.com,

získává, zpracovává a uchovává poskytnuté osobní údaje a jaká jsou práva subjektů údajů dle platné legislativy.

Jaké osobní údaje využíváme a komu je zpřístupňujeme?

Společnosti skupiny ALEF Group (Správce) zpracovávají údaje pouze nezbytné k účelům, které jsou spojené s obchodním či marketingovým vztahem. Údaje zahrnují jméno, příjmení, titul, pracovní pozici, název a adresu zaměstnavatele, telefonní číslo, e-mail. V případě, že v obchodním nebo marketingovém vztahu je přímo subjekt údajů (FO), údaje zahrnují: jméno, příjmení, titul, adresu trvalého/ přechodného pobytu nebo sídla, telefonní číslo, e-mail, DIČ, bankovní účet. V případě nabídek školení zpracováváme pouze Vaše jméno, příjmení a e-mailovou adresu.

Příjemcem těchto osobních údajů je Správce a kterákoli osoba, jakkoli majetkově propojena, ať už přímo nebo nepřímo, se Správcem, a osoby, které jsou členy skupiny ALEF Group, a to i v případě, že taková osoba je v třetí zemi (tj. mimo EU / Evropský hospodářský prostor), pokud Evropská komise rozhodla, že tato třetí země zajišťuje odpovídající úroveň ochrany osobních údajů (viz např. https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/treaty/108/signatures a https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A32016D1250) a zaměstnanci uvedených osob. Příjemcem osobních údajů mohou být i obchodní partneři Správce nebo shora uvedených se Správcem majetkově propojených osob, zpracovatelé osobních údajů nebo orgány veřejné moci.

K jakým účelům je potřebujeme?

Získané údaje jsou využívány pouze pro účely určené k zajištění plnění služeb a poskytování informací o nabídkách služeb, produktů, marketingových akcí, školení, seminářů a konferencí pomocí různých komunikačních kanálů, například elektronickou formou (elektronická pošta, internetové stránky, sociální sítě, webináře a další, které umožňují cílené oslovení), poštou, telefonickým hovorem nebo osobním kontaktem.

Na jakém právním základě je zpracováváme?

Získané údaje zpracováváme na základě oprávněného zájmu Správce, protože bez nich bychom nemohli řádně naplnit zmiňované účely, pro které jsou osobní údaje zpracovávány. V případě osobních údajů poskytnutých za účelem navazování nových obchodních kontaktů, objednávek prostřednictvím B2B formuláře nebo zasílání nabídek školení však potřebujeme Váš souhlas.

Jak dlouho je uchováváme?

Získané údaje uchováváme zásadně po dobu trvání obchodního vztahu a následně po dobu 4 let od jeho skončení. Pokud k navázání obchodního vztahu nedojde, osobní údaje vymažeme po uplynutí 1 roku od jejich poskytnutí.

Jaká jsou Vaše práva?

Můžete požadovat od Správce přístup k osobním údajům. Máte právo od nás získat informaci, zda vaše osobní údaje jsou či nejsou Správcem zpracovávány, a pokud jsou zpracovávány, máte dále právo k nim získat přístup spolu s následujícími informacemi o:

  • účelech zpracování;
  • kategoriích dotčených osobních údajů;
  • příjemcích nebo kategoriích příjemců, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny;
  • plánované době, po kterou budou osobní údaje uloženy, není-li ji možné určit, o kritériích použitých ke stanovení této doby;
  • existenci práva požadovat od Správce opravu nebo výmaz osobních údajů, omezení jejich zpracování či práva vznést námitku proti tomuto zpracování;
  • právu podat stížnost u dozorového úřadu;
  • veškerých dostupných informacích o zdroji osobních údajů;
  • skutečnosti, zda dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, o použitém postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledcích takového zpracování pro vaši osobu;
  • právu být informováni o vhodných zárukách, které se vztahují na předání osobních údajů do třetí země (tj. mimo Evropskou unii) v případě, že se osobní údaje předávají do takové třetí země.

Můžete požadovat opravu osobních údajů, aby Správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se vás týkají, s přihlédnutím k účelu zpracování máte též právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.

Můžete požadovat výmaz osobních údajů („právo být zapomenut“) z těchto důvodů:

  • osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;
  • odvolali jste souhlas, na jehož základě byly osobní údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování;
  • osobní údaje byly zpracovány protiprávně;
  • osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti;
  • osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti.

Právo na výmaz není možné uplatnit, pokud je dána zákonná výjimka, zejména je-li zpracování osobních údajů nezbytné pro:

  • výkon práva na svobodu projevu a informace;
  • splnění právní povinnosti, jež vyžaduje zpracování podle práva Evropské unie nebo členského státu, které se na Správce vztahuje;
  • pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Lze požadovat omezení zpracování osobních údajů, tedy právo na to, abychom omezili zpracování osobních údajů, v kterémkoli z těchto případů:

  • popíráte přesnost zpracovávaných osobních údajů, zpracování bude omezeno na dobu potřebnou k tomu, aby Správce mohl přesnost osobních údajů ověřit;
  • zpracování je protiprávní, odmítnete výmaz osobních údajů a požádáte místo toho o omezení jejich použití;
  • Správce již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Právo na přenositelnost osobních údajů, tedy právo, abychom předali vaše osobní údaje, zpracovávané automatizovaně na základě vašeho souhlasu, jinému správci ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu; při výkonu svého práva na přenositelnost údajů máte právo na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné.

Právo podat stížnost, například zasláním e-mailu nebo dopisu, na postup Správce u Úřadu pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, Česká republika.

Všechna výše uvedená práva můžete uplatnit u příslušného Správce zasláním e-mailu na adresy uvedené v úvodní části této informace nebo dopisem.