NETAPP®AFF C190 NOVI ALL FLASH STORAGE ZA MALE I SREDNJE KOMPANIJE

Darko Ivanović

Business Development Manager

Darko.Ivanovic@alef.com

NetApp®AFF C190 je najnoviji All Flash Storage iz NetApp flote koji je dizajniran po meri malih i srednjih kompanija.

Značajno povećanje performansi samih kontrolera (Intel BroadwellD procesori) objedinjeno sa celim setom pametnih “Flash Bundle” funkcionalnosti (SnapMirror, SnapVault, SnapRestore, Snapshots, itd) uz tradicionalnu jednostavnost u korišćenju čini ovaj uređaj “enterprise” rešenjem koje je pristupačno i za male i srednje kompanije. 

ŠTA JE AFF C190 ?

NetApp®AFF C190 je all flash uređaj sa ONTAP 9.x operativnim sistemom i internom policom sa 960GB Solid State Diskovima (SSD). Uređaj dolazi sa 10GbE Cluster Link portovima, a u zavisnosti od potreba konkretnog radnog okruženja moguće je izbor Ethernet ili FC interfejsa:

  • Unified Targer Adapter (UTA2/CNA) pruža više različitih I/O interfejsa. To znači da sistem podržava 10GbE i 16Gb FC konekcije i jednostavnu mogućnost prebacivanja sa jedne na drugu.
  • Ethernet interfejsi za 10GBASE-T standard. Protokoli FC i FC over Ethernet (FCoE) nisu podržani na Ethernet interfejsima.

MALI ALI MOĆAN !

Poslednja verzija ONTAP operativnog sistema sa Flash Bundle softverom pruža veliki broj korisnih alata i funkcionalnosti, pa tako na primer imate mogućnost za automatski “Tiering” podataka u public Cloud (AWS, Azure, Google Cloud itd.), kreiranje velikog broja (1000+) “Snapshot” kopija vaših podataka za vreme produkcije i to bez uticaja na performase sistma, i sl.

Pravilnim kalibrisanjem i podešavanjem sistema moguće je značajno povećati faktor iskorišćenja korisnog prostora i tako obezbediti dodatne uštede u kapacitetu i novcu. Mnogobrojni primeri iz realnog sveta pokazuju da 1TB RAW prostora predstavlja u stvari mnogo više korisnog prostora, nakon što podaci budu tretirani inline alatima (Deduplikacija, Kompresija, Kompakcija) pre samog smeštanja na diskove. Korišćenje ovih alata ne utiče na pad performansi sistema, a jednom sačuvani podaci se mogu i dodatno osigurati NetApp-ovom ugrađenom enkripcijom na nivou volumena.

NetApp

OnCommand System Manager storage administratoru pruža mogućnost da na inituitivan način jednostavno i brzo pripremi sistem za rad sa okruženjima kao što su SAP HANA, ORACLE i sl.

NetApp

NetApp Active IQ predstavlja skup prediktivnih analiza koje administratoru sistema daju jasan prikaz stanja i statusa sistema. Prediktivna strana analize sistema predviđa ispunjenost kapaciteta i/ili performansi, proaktivno obaveštava administratora i automatski otvara servisne tikete na NetApp portalu u slučaju potrebe.

NetApp

Putem aplikacije:

NetApp

Kako kupiti AFF C190?

AFF C190 je moguće poručiti u jednoj od sledećih konfiguracija:
 
NetApp
 
Za više informacija, kontaktirajte nas na: