Cisco kolaboraciona arhitektura obezbeđuje efikasnu platformu za glasovnu, video i objedinjenu komunikaciju u korporacijama i organizacijama.

Cisco komunikaciona platforma nije ograničena na glasovne komunikacije i video konferencije, već ih pomera na viši nivo, povezujući ih sa nizom korisnih aplikacija. Dozvolite vaši klijenti da efikasno komuniciraju, ujedinjeni u okviru i van kompanije. Od jeftinih IP telefona za SIP pozive, kroz integrisanu obradu poziva na ruterima do opsežnih rešenja za državnu upravu, velike korporacije i profesionalne kontakt centre.

  • Cisco kao lider u oblasti komunikacija već je na svetskom tržištu isporučio više od 70 miliona IP telefona.
  • Slično tome, Cisco je, zbog akvizicije Tandberg-a, jedan od lidera u video konferencijskoj opremi i infrastrukturi.
  • Cisco WebEx je de facto standard za web, audio konferencijske i video konferencijske alate u oblasti korporativnih komunikacija sa klijentima.
  • Takođe, zahvaljujući inovacijama u oblasti korporativnog telefoniranja uključujući 99,999% garantovanu dostupnost usluga, podršci za klasičan svet analogne telefonije, softversko telefoniranje na širokom spektru uređaja, kao što su PC, pametni telefoni, tablet uređaji (zahvaljujući Jabber akviziciji), Gartner ubraja Cisco među apsolutne lidere.
  • Zbog podrške za otvorenie protokole i standarde moguće je povezati Cisco komunikaciono rešenje jednog klijenta sa uređajima drugih proizvođača tako da ne postoje prepreke za međusobnu komunikaciju između različitih isporučioca.