ALEF Demo radionice

Bojana Glogovac

Marketing and Training Specialist

bojana.glogovac@alef.com

Prijavite se na naše besplatne radionice i upoznajte se tehnologijom najpoznatijih svetskih vendora!

Workshops

 

Pripremili smo za vas niz poludnevnih, tehničkih radionica. Bićete u prilici da se na praktičan način, kroz različite lab sesije upoznate sa ključnim karakteristikama tehnologija velikih svetskih vendora, kao i sa poslovnim benefitima koje vam njihova primena može omogućiti.

Radionice će držati:

Dragan Ilić - CTO ALEF Adriatic

Goran Martić - Nutanix Consulting Engineer EE, Greece and Cyprus 

Nikola Radojlović - Regional NetApp Pre Sales Engineer, Adriatic Region

Teme Demo Radionica:

  • Cisco SD WANDemo baziran na Cisco SD WAN rešenju ima za cilj da prikaže Cisco viziju vodećeg rešenja za multicloud transformaciju, koje Vam nudi integrisanu sigurnost, objedinjenu komunikaciju i optimizaciju aplikacija. Tipični načini realizacije, topologije i naprednog Application Quality of Experience sastavni su deo ALEF lab okruženja, kako biste stekli potrebna znanja za upravljanje i korišćenje ovog rešenja.
  • IP FabricNMS sistem IP Fabric vendora pomaže korisnicima u otkrivanju, verifikaciji, vizuelizaciji i dokumentaciji mrežnih okruženja u vrlo kratkom roku. Multivendorska podrška i mogućnost izvršavanja u on-premise okruženju Korisnika čine ga interesantnim za IT infrastrukture svih tipova. Naučite kako da automatizujete mrežne operacije i sprečite potencijalne prekide i smetnje uz ALEF radionicu sa ovom tematikom.
  • Cisco CCNA NetworkingVećina uspešnih mrežnih inženjera je svoju karijeru započela sticanjem CCNA Networking sertifikata, i to sa dobrim razlogom. Sticanje znanja i praktična primena mrežnih protokola koji su fundament savremenih mreža, upoznavanje sa raličitim tipovima mrežnih uređaja i njihovo konfigurisanje samo su neke od tema koje obuhvata ova obuka.
  • Nutanix HCISaznajte sve o savremenim hiperkonvergiranim data centar tehnologijama kroz prizmu arhitekture Nutanix-a, HCI pionira i vodećeg proizvođača. Ova obuka pojašnjava zbog čega je ovakav pristup čuvanja podataka stvar današnjice, uči Vas da ispravno koristite Acropolis i razjašnjava mnoge nedoumice vezane za međusobnu interakciju komponenti u hiperkonvergiranim sistemima.
  • NetApp ONTAP - Radionica je namenjena svima koji žele da vide benefite NetApp-ovog storage rešenja enterprise klase, kroz upoznavanje sa njegovom unified storage arhitekturom, naprednim funkcionalnostima, mehanizmima za efikasnosti, načinima upravljanja i zaštitom podataka koje omogućava, u hybrid-cloud okruženju. 
  • NetApp StorageGRID - NetApp objektno storage rešenje vam omogućava upravljanje nestruktuiranim objektnim podacima kako u hibridnom tako i u multicloud okruženju.
  • EKINOPS OneOSEKINOPS pristupna oprema (CPE) L2/L3 nivoa koristi univerzalan operativni sistem za svoj rad. Cilj ALEF workshop-a sa ovom temom je da pokaze jednostavan način konfiguracije CPE opreme na L2 I L3 nivou, uz napredne mogućnosti u vidu implementacije SD WAN rešenja. Tema je izuzetno zanimljiva svim onim korisnicima koji imaju potrebu za jednostavnim CPE sistemom u svom IT okruženju, a naročito onim informacionim infrastrukturama koje imaju razuđenu prisutnost gde SD WAN tehnologija dolazi do punog izražaja.
  • Sophos NGFWOva obuka će Vam pomoći da shvatite sveobuhvatnost Sophos bezbednosnog rešenja i integraciju različitih softverskih komponenti. Lab obuhvata detaljno konfigurisanje uređaja, VPN podešavanja, fine-tuning IPS i Web bezbednosnih polisa, kao i osnove rutiranja na Sophos uređajima. Iako se ovim rešenjem uglavnom upravlja kroz web pretraživač, u lab-u se prolazi i kroz napredna CLI podešavanja.
  • KEMP Naučite kako da inteligentno i efikasno distribuirate korisnički saobraćaj između aplikativnih servera i tako osigurate najbolje moguće korisničko iskustvo. Kemp je jedan od lidera u ovom polju i samo rešenje je vrlo prilagodljivo i odgovara svakom tipu korisnika. Osnove Load Balancing-a, definisanje servisa, menadžment sertifikata kroz Kemp portal i content switching samo su neke od tema koje ova obuka obuhvata.
  • ThycoticVećina radnih okruženja ima dosta administratorskih naloga koji ili nisu adekvatno zaštićeni ili uopšte nisu dokumentovani. Na ovoj radionici naučite kako bezbedno da čuvate lozinke, štitite korisničke uređaje, pratite privilegovane naloge i kontrolišete pristupe. Kako da automatizovano prikupljate podatke o privilegovanim nalozima, ograničite i granularno podešavate korisnički pristup kredencijalima i kako da jednostavno izvršite pretragu svih sesija u cilju pronalaženja one u kojoj je zadata određena komanda samo su neke od tema na ovoj radionici.