ALEF Hybrid Cloud Briefing & Demo centar

Bratimir Timotijević

NetApp Group BDM

bratimir.timotijevic@alef.com

ALEF tim čvrsto veruje da znanje predstavlja pokretački faktor u procesu usvajanja Cloud rešenja kao sastavnog dela buduće infrastrukture kompanija.

Kako bi vam pomogli i podržali vas na ovom putu, kreirali smo ALEF Hybrid Cloud okruženje koje se sastoji iz 3 različita Data Centra.

Na prvom sajtu možete naći fizičke i virtualne NetApp uređaje (All Flash AFF A250, StorageGRID, SolidFire & ONTAP Select SDS), dok se druge dve lokacije nalaze u Azure i AWS data centrima. U njima se nalaze implementirana gotovo sva Public Cloud rešenja koje NetApp trenutno ima u ponudi.

Sve tri lokacije povezane su Site-to-Site VPN linkovima.

 

Osnovna namera ovog Briefing & Demo Centra je da pomogne NetApp, Microsoft i AWS partnerima da savladaju i testiraju različite Azure i AWS tehnologije, NetApp Cloud Data servise, kao i NetApp on-prem data tehnologije.

Osim toga, bez obzira da li ste zainteresovani za Backup to Cloud projekat, ili vam je cilj izgradnja Disaster Recovery lokacije u Azure ili AWS okruženju, želite da naučite osnove Azure-a, AWS-a ili NetApp-a, naš tim inženjera je tu da vam pomogne!

U skladu sa vašim potrebama, možemo vam pomoći da dizajnirate rešenje i testirate ga u našem Hybrid Cloud-u.

ALEF inženjeri će vas provesti kroz osnove Public Cloud-a (storage, compute, networking, security) ili bilo kog ponuđenog NetApp rešenja.

Šta nudimo?

  • Pojašnjenje Azure i AWS Core tehnologija i osnovnih servisa (storage, compute, networking) – od kreiranja Azure ili AWS naloga do funkcionalnog Infrastructure as a Service (IaaS) rešenja.
  • Kako da napravite backup kopiju vaših primarnih podataka u Azure-u ili AWS-u, bez obzira na tehnologiju u okviru koje funkcioniše vaš primarni data centar.
  • Kako da napravite backup kopiju vašeg on-prem NetApp sistema u Azure Blob-u, korišćenjem NetApp Cloud Backup rešenja.
  • Pokazati vam kako da izbegnete izgradnju sekundarne fizičke lokacije, implementacijom cloud-ready i DR rešenja.
  • Naučiti vas kako da ostvarite uvid u osetljive podatke i zaista postanete usklađeni sa GDPR regulativom, bez obzira da li se vaši podaci nalaze na fizičkim uredjajima kao što su: NetApp FAS/AFF, Linux & Windows fajl serveri, OneDrive, itd. ili je njihovo odredište Public Cloud.
  • Kako da sinhronizujete i replicirate podatke, nezavisno od tipa izvora i odredišta.
  • Kako da optimizujete i upravljate vašim Virtual Windows Desktop okruženjem u Azure-u ili AWS-u.
  • Naučiti vas kako da uštedite svoja sredstva, kroz arhiviranje podataka kojima retko pristupate (S3 target, archive)

Kako da stupite u kontakt sa nama?

Ana BondžićNetApp BDM

Nikola Radojlović, NetApp Cloud inženjer